student, typing, keyboard-849822.jpg

Έκδοση Ηλεκτρονικού Τιμολογίου

Για την έκδοση ηλεκτρονικού τιμολογίου, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στο timologio.

Το timologio είναι η εφαρμογή που παρέχει δωρεάν η ΑΑΔΕ για ψηφιακή έκδοση των παραστατικών της επιχείρησης και την ταυτόχρονη διαβίβασή τους στo myDATA.

Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες είτε δεν διαθέτουν κάποιο μηχανογραφικό σύστημα είτε αυτό που χρησιμοποιούν δεν καλύπτει πλέον τις καθημερινές τους ανάγκες.

Μέσα από ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο περιβάλλον μια επιχείρηση μπορεί να διαμορφώσει το προφίλ της, να συνθέσει το πελατολόγιο της, να οργανώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και να εκδώσει τα παραστατικά της αποστέλλοντας ταυτόχρονα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην πλατφόρμα του myDATA.

To myDATA είναι μια πλατφόρμα, μέσα από την οποία μπορείτε να:

  • Δείτε το Συνοπτικό βιβλίο της επιχείρησής σας,  τη συγκεντρωτική λίστα των αποτελεσμάτων της Επιχείρησης σε μηνιαία και ετήσια βάση.
  • Αναζητήσετε το παραστατικό που έχετε διαβιβάσει στο myDATA και να προβάλλετε τα στοιχεία του
  • Εισάγετε παραστατικό χρησιμοποιώντας την ειδική φόρμα καταχώρισης
  • Εγγραφείτε στο timologio και να εκδώσετε τα παραστατικά της επιχείρησης σας
  • Εγγραφείτε στο myDATA Rest API
  • Δηλώσετε την αποκλειστική έκδοση και την αποδοχή λήψης στοιχείων μέσω παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης

Αφού εισάγετε τα στοιχεία σας στην ειδική πλατφόρμα που εμφανίζεται, πατόντας το κουμπί που υπάρχει από πάνω, εισέρχεστε στην πλατφόρμα myDATA. Στη πλατφόρμα αυτή, εμφανίζεται και κάτω δεξιά η επιλογή για εγγραφή στο timologio.

Πατώντας αυτή την επιλογή (εγγραφή στο timologio) οδηγούμαστε σε νέα καρτέλα με την επιλογή στο κάτω μέρος της οθόνης για Νέα εγγραφή χρήστη. Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, τα δεδομένα που θα χρειαστείται για τη συνέχει είναι το Όνομα χρήστη και το Subscription Key.

Είσοδος στην εφαρμογή timologio

Αφού έχετε ολοκληρώσει την εγγραφή στο timologio, μπορείτε πλέον να εισέλθετε στο περιβάλλον της εφαρμογής πατώντας το ακόλουθο κουμπί.

Μια νέα φόρμα εισαγωγής στοιχείων εμφανίζεται στην οποία εισάγετε το Όνομα χρήστη (που δημιουργήσατε νωρίτερα), το ΑΦΜ σας και το Subscription key που σας δώθηκε κατά την εγγραφή σας στο σύστημα στο προηγούμενο βήμα (σε περίπτωση που δε το θυμάστε, μπορείτε να μπείτε πάλι στο myDATA, πατώντας πάλι την “Εγγραφή στο τιμολόγιο” χωρίς όμως να δημιουργήσετε Νέο χρήστη, απλά αντιγράφετε το Subscription key).

Ακολούθως, συμπληρώνετε τα στοιχεία της επιχείρησής σας. Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

Έκδοση ηλεκτρονικού τιμολογίου

Για την έκδοση του ηλεκτρονικού τιμολογίου πρέπει να ακολουθήσετε επιπλέον 3-4 βήματα. Η διαδικασία μπορεί να μοιάζει χρονοβόρα, όμως η έκδοση των τιμολογίων αργότερα γίνεται πολύ πιο γρήγορα και αξιόπιστα από ότι με την γραπτή έκδοσή τους.

Βήματα

Αρχικά θα πρέπει να καταχωρήσετε τις κατηγορίες των παραστατικών σας

Αντίστοιχα δημιουργείται μια περιγραφή των αγαθών σας

Μπορείτε επιπλέον να αποθηκεύσετε τους πελάτες σας για εύκολη εισαγωγή.

Τέλος, να εκδώστε το παραστατικό σας.